Ons nieuwe thema is geopend!

En dan ineens, midden op de dag, doet juf een zonnebril op en begint een toneelstuk. De monden vielen open. Ze speelt dat ze in Frankrijk is en de weg naar de camping niet kan vinden. Ze probeert van alles. Kijken op de borden, vragen (in het Frans) aan een voorbijganger, de kaart erbij pakken. Maar, tevergeefs. Wat nu??

De kinderen hadden allerlei oplossingen voor juf. De TomTom natuurlijk...!! Dus de TomTom erbij en eens kijken wat je hier allemaal mee kan. De betrokkenheid was enorm!

Het nieuwe thema is geopend: ”Wij zijn onderweg....” 

Dit thema is vooral gerelateerd aan verkeer, maar ook met de klas zijn wij al even onderweg met elkaar. Het nieuwe voorleesboek (Villa Fien) gaat ook over onderweg zijn, maar dan op een andere manier. In het boek zijn verschillende kinderen onderweg naar een gelukkig thuis, omdat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Een mooi thema, met verschillende invalshoeken.

Aansluitend aan de opening hebben we een verkeersbordenspel gedaan. De borden met de betekenissen waren los van elkaar geknipt, aan de kinderen de taak om de juiste erbij te zoeken. Veel borden waren herkenbaar: ”Hé die staat ook bij mij in de straat!” 

Hebben jullie thuis ook iets wat te maken heeft met verkeer? Een mooi boek of een onderdeel van een auto of fiets? Laat de kinderen het meebrengen naar school, dan krijgt het een mooi plekje op onze thema-tafel.

IMG_1499 IMG_1499
IMG_1496 IMG_1496
IMG_1494 IMG_1494
IMG_1492 IMG_1492
IMG_1444 IMG_1444